Gepubliceerd: 17 May 2017
NoFoodWasted: Een duurzame oplossing

NoFoodWasted is Futureproof! We worden namelijk uitgelicht op het matchmakingplatform voor duurzame ondernemers, Futureproof Community, als technologische oplossing tegen voedselverspilling. "Door de gegevens die in de Afgeprijsd-app worden gezet, wordt ook duidelijk waar het probleem ligt. Het geeft bijvoorbeeld inzicht in welke producten het vaakst blijven liggen in de supermarkt. Met deze informatie kunnen we de keten omdraaien."

Gepubliceerd: 13 May 2017
1000 kommen soep uitgedeeld op World Disco Soup Day

Wauw, wat was World Disco Soup Day een fantastische dag! Twee weken geleden (wat gaat de tijd snel) hebben we op locaties in heel Nederland verspilling kunnen terugdringen door soep van bijna-verspilde groente uit te delen! Daarnaast hebben we natuurlijk ook veel mensen bewust gemaakt van hoe groot voedselverspilling is en wat ze er zelf tegen kunnen doen. Natuurlijk is onze Afgeprijsd-app al een goede manier om supermarkten te helpen minder weg te gooien, maar zelf kunnen consumenten ook aan de slag!

Gepubliceerd: 13 May 2017
Five smart ways to fight food waste - TED Ideas

Onze Afgeprijsd-app is een slimme manier om te strijden tegen voedselverspilling! Dat vinden wij niet alleen, maar ook bij TEDx zijn ze enthousiast. We worden genoemd in een fantastische lijst van vijf manieren om minder te verspillen. "In the Netherlands, expiration date-based pricing is popular, but until recently it was a strictly analog process. [...] De Vocht developed an app called Afgeprijsd, or "Discounted," that brings the process into the mobile era."

Gepubliceerd: 12 May 2017
Stop wasting food: six initiatives to change the way we eat

Ook bij DutchNews.nl hebben ze NoFoodWasted in de gaten: Deborah Nicholls-Lee houdt van 35%-kortingsstickers en houdt dus ook van NoFoodWasted! Ze noemt ons en vijf andere Nederlandse initiatieven tegen voedselverspilling: "In the Netherlands, we throw away €2,6bn worth of edible food a year - but it doesn't have to be this way."

Gepubliceerd: 9 May 2017
6 Apps To Help Reduce Food Waste (and save money)

NoFoodWasted is wereldwijd een belangrijke speler in de strijd tegen voedselverspilling. Dat blijkt maar weer uit het artikel op theflexitarian.co.uk: we worden in één artikel genoemd met apps in India, Finland en het Verenigd Koninkrijk. "NoFoodWasted enables supermarkets and consumers to work together to reduce food waste".

Gepubliceerd: 24 April 2017
Soep eten tegen voedselverspilling

Aanstaande zaterdag 29 april kun je bij een aantal van onze partners wel iets heel bijzonders doen om voedselverspilling tegen te gaan: soep eten! Op deze dag wordt namelijk wereldwijd aandacht gevraagd voor voedselverspilling met World Disco Soup Day. De Barstensvol tomatensoep van de Verspillingsfabriek die wordt uitgedeeld is dan ook gemaakt van groenten die niet mooi genoeg waren om in de supermarkt te verkopen, maar nog wel Barstensvol smaak zitten.

Gepubliceerd: 22 February 2017
Samen Sterker: Olivier en August
Twee tegenpolen die elkaar versterken: ondernemers Olivier Lisman (43) en August de Vocht (40). Het succes van de Afgeprijsd-app tegen voedselverspilling is de smeerolie van hun samenwerking.
Gepubliceerd: 17 February 2017
NRC Live Impact Day
Wat een mooie woorden over NoFoodWasted in de samenvatting van NRC Live Impact Day! "Het waren mooie, impactgedreven ondernemers. De ondernemer die het verste is met zijn model, NoFoodWasted, heeft gewonnen. Ik denk dat de lezer van het NRC daar een belangrijke rol in heeft, want NoFoodWasted gaat over de consument, als consument kun je kiezen om voedsel te kopen dat bijna niet meer houdbaar is." We hadden het zelf niet beter kunnen zeggen!
 
Gepubliceerd: 14 February 2017
NoFoodWasted is NRC Live Impact Startup van het Jaar
Na een zinderende pitchwedstrijd tijdens Impact Day 2017 heeft het publiek gisteren NoFoodWasted uitgeroepen tot NRC Live Impact Startup van het Jaar; een prijs voor startups met de meeste sociale of duurzame impact.
Gepubliceerd: 8 February 2017
NoFoodWasted "the war on waste"
Ook in het buitenland worden we in de gaten gehouden, en daar zijn we blij om!
Gepubliceerd: 6 February 2017
Tackling food waste around the world: our top 10 apps (The Guardian)

We zijn er een beetje ondersteboven van: we worden in The Guardian als tweede genoemd in de wereldwijde top 10 apps tegen voedselverspilling! "From redistributing leftovers to the poor in India to luring Dutch shoppers into supermarkets to buy lingering produce, app designers are finding ways to stem the flow of food to landfill. Here are 10 of our favourites."

Gepubliceerd: 11 January 2017
Lokale supers zetten koopjes op de voedselapp
De vestigingen van AH in Arnhem en Elst en de Spar in Dieren zijn aangesloten bij een app die voedselverspilling tegen moet gaan.

 

Gepubliceerd: 6 January 2017
Nofoodwasted bij RTV Drenthe
Ook in Drenthe kunnen ze niet meer om ons heen: vanavond om 17:00 komen wij namelijk op RTV Drenthe Radio én TV! Wij kijken het natuurlijk meteen, maar geen nood als je dat niet haalt: Drenthe Nu wordt elk half uur herhaald.
Gepubliceerd: 28 December 2016
A Dutch App Aims to Save Millions in Food Waste

NoFoodWasted goes international! Op de Amerikaanse website Seeker staat een mooi artikel over ons.

Gepubliceerd: 23 December 2016
App-ontwikkelaar strijdt tegen voedselverspilling

August de Vocht legt in Netwerk Brabant uit wat hem gedreven heeft om voedselverspilling tegen te gaan: "Als ik het niet doe, wie doet het dan?" Hoe is de app tot stand gekomen en wat zijn de toekomstplannen van NoFoodWasted?

Gepubliceerd: 8 December 2016
Zaterdag 10 december: Verplichte update Afgeprijsd app

In de nacht van zaterdag 10 december op zondag 11 december zal er een flinke aanpassing aan de Afgeprijsd app worden doorgevoerd met als resultaat: een snellere app en dus meer gebruiksgemak.

Gepubliceerd: 6 December 2016
De anti-verspillingsapp

NoFoodWasted nu ook in de Belgische media! Knack-magazine schreef een mooi artikel over ons waarin de Afgeprijsd app wordt voorgesteld als handige tool, ook voor tijdens de feestdagen.

Gepubliceerd: 28 November 2016
NoFoodWasted wint Present Your startup 2016!
Woensdag 23 november wonnen we het prestigieuze pitch evenement Present Your Startup. Na vijf regionale voorrondes en een halve finale met 19 startups vond woensdag 23 november de finale plaats in de lichtfabriek in Haarlem. Zowel de investeerders als het publiek waren unaniem overtuigd: NoFoodWasted is de winnaar van Present Your Startup 2016!
Gepubliceerd: 24 November 2016
Interview August de Vocht: 'ik stond op het punt de handdoek te gooien'

Vandaag stond er een mooi artikel in Foodmagazine. Een interview met August de Vocht die het persoonlijke en indringende verhaal vertelt over de weg die hij heeft afgelegd bij het opzetten van NoFoodWasted.

Gepubliceerd: 23 November 2016
NoFoodWasted in de finale van 'Present Your Local Startup'

Op woensdag 23 november vindt de finale van 'Present Your Local Startup' plaats in de Lichtfabriek in Haarlem. Ook NoFoodWasted is één van de finalisten!

Gepubliceerd: 9 November 2016
Koop prei, want die moet op, zegt de app

Op dit moment zitten er 160 supermarkten in de Afgeprijsd app. Trouw schreef een artikel over ons waarin ervaringen worden gedeeld.

Gepubliceerd: 7 November 2016
App tegen voedselverspilling rukt op

Nederland gooit jaarlijks voor 4 miljard euro aan voedsel weg en supermarkten zijn verantwoordelijk voor 400 miljoen euro daarvan. NoFoodWasted wil daar iets aan doen met hun in januari gelanceerde app Afgeprijsd. Binnen tien maanden hebben al 160 supermarkten zich aangemeld.

Gepubliceerd: 7 November 2016
Documentaire The Rollercoaster Startup in première in Den Bosch

S'Hertogenbosch - In Den Bosch is donderdagavond de documentaire ‘The Rollercoaster Startup’ in première gegaan. In deze documentaire van producent Daan Willekens en regisseur Thijs Verwegen wordt initiatiefnemer van NoFoodWasted, August de Vocht uit Oisterwijk, een half jaar lang intensief gevolgd.

Gepubliceerd: 1 November 2016
MKB Innovatie Top 100 2016: 82e plaats!

NoFoodwasted krijgt in de top 100 van concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft gerealiseerd de 82e plaats!

Gepubliceerd: 18 October 2016
AH Van den Tweel 150-ste in app Afgeprijsd

’s-Hertogenbosch – De vestiging van Albert Heijn in Nijkerk van franchiser Gerard van den Tweel heeft zich als 150-ste supermarkt aangesloten bij de app Afgeprijsd.

Gepubliceerd: 19 September 2016
Afgeprijsd strikt eerste Jumbo-winkel

Jumbo Zuiderburen in Leeuwarden van ondernemer Els Boek doet als eerste vestiging van Jumbo mee met de anti-verspillingsapp Afgeprijsd.

Gepubliceerd: 12 September 2016
We gooien tientallen kilo's aan voedsel weg: wat te doen?

Eindhoven - Volgens de laatste berichtgeving gooit de Nederlander gemiddeld maar liefst 135 kilo voedsel per jaar weg. Dat is natuurlijk veel te veel, vindt ook verslaggeefster Alice van der Plas van Omroep Brabant.

Gepubliceerd: 12 September 2016
Nieuwe app Afgeprijsd speurt eten op dat bijna over de datum is

Supermarkten bieden regelmatig producten met korting aan omdat die bijna over de houdbaarheidsdatum zijn. Het is voordelig om deze in te slaan, maar we lopen toch vaak voorbij het schap. De afgeprijsde kip stond immers nou eenmaal niet op het menu voor vanavond. Om die verrassing voor te zijn, is de app Afgeprijsd ontwikkeld.

Gepubliceerd: 7 September 2016
App tegen voedselverspilling

Iedere dag zetten supermarkten producten die de houdbaarheidsdatum naderen in de 'snelverkoop'. Als we op voorhand wisten welke producten dat waren, konden we ons boodschappenlijst daarop baseren. Met de app Afgeprijsd van de Nederlandse ondernemer August de Vocht kan dat nu.

Gepubliceerd: 6 September 2016
Afgeprijsd, de app tegen voedselverspilling

Afgeprijsde artikelen die tegen hun houdbaarheidsdatum aan zitten, zijn nog prima te eten - dat weet iedereen. Zou het niet mooi zijn als daar een actuele app voor was? Die is er nu.

Gepubliceerd: 30 August 2016
Feestelijke mijlpaal voor NoFoodWasted met 100e supermarkt

Een half jaar geleden introduceerde de Nederlandse startup NoFoodWasted de app Afgeprijsd en bracht daarmee consumenten en supermarkten samen in de strijd tegen voedselverspilling. Deze week sloot alweer de 100e supermarkt zich aan om voorop te gaan in deze strijd.

Gepubliceerd: 30 August 2016
NoFoodWasted: Amsterdam loopt achter

Vandaag was August de Vocht te horen bij Amsterdam FM.

Gepubliceerd: 24 August 2016
Voedselverspilling stoppen

Jaarlijks verdwijnt in ons land voor €4 miljard aan voedsel in de afvalcontainer. 

Gepubliceerd: 7 July 2016
Voedselverspilling tegengaan: een Afgeprijsd eitje
Afgeprijsd, de nummer 1 app die helpt voedselverspilling tegen te gaan, introduceert een nieuwe functie: het boodschappenlijstje.
Gepubliceerd: 7 July 2016
Radio 5: Met de Afgeprijsd-app altijd op de hoogte van aanbiedingen

Vanaf nu weet je altijd wanneer iets afgeprijsd wordt.

Gepubliceerd: 6 July 2016
Bewaaradvies verse producten
Vaak weten we niet hoe we verse producten moeten bewaren. Moet het fruit in de koelkast of toch op kamertemperatuur? Dit artikel geeft duidelijkheid over de bewaarwijze van verse producten. 
Gepubliceerd: 15 June 2016
Waar kunnen wij producten het beste bewaren?
Om voedselverspilling geen kans te geven, is het belangrijk om eten en drinken goed te bewaren, zoals op de verpakking vermeld staat. Huishoudens moeten veel eten en drinken onnodig weggooien omdat ze vaak niet weten hoe ze iets moeten bewaren.
Hier zetten we alles op een rijtje.
Gepubliceerd: 6 June 2016
'Driekwart denkt zelf aan tegengaan voedselverspilling bij te kunnen dragen'
Enkele dagen geleden verscheen er een artikel op “Food Holland” waarin enkele onderzoeksresultaten zijn gegeven van het onderzoek van Gfk in opdracht van het voedingscentrum. Wij zetten alle interessante dingen uit het rapport op een rijtje.
Gepubliceerd: 27 May 2016
Retailer moet klant helpen minder te verspillen.
“VEGHEL - Fabrikanten, supermarkten en wetenschappers hebben de afgelopen jaren samengewerkt aan oplossingen tegen voedselverspilling. Volgens expert Toine Timmermans is het begin er, maar moet de retail als voorloper een grote stap nemen om consumenten te helpen minder te verspillen. “De essentie is anders kijken naar de waarde van voedsel.”
Gepubliceerd: 18 May 2016
Eerste mijlpaal bereikt voor startup NoFoodWasted
De Nederlandse startup NoFoodWasted brengt supermarkten en consumenten samen in de strijd tegen voedselverspilling met de nummer 1 app tegen voedselverspilling: Afgeprijsd. Na een succesvolle lancering dit jaar sloot deze week alweer de 50e supermarkt zich aan.
Gepubliceerd: 23 September 2015
THIS APP REDUCES HOW MUCH FOOD GETS THROWN AWAY AT GROCERY STORES. HOW DOES IT WORK?

Upworthy, een vooraanstaand magazine uit de US schreef een artikel over Afgeprijsd.

Gepubliceerd: 2 September 2015
Rising Starkandidaat NoFoodWasted: voedselverspilling tegengaan met app 'Afgeprijsd'

Het veelvuldig weggooien van voedsel stond August de Vocht enorm tegen. Vanuit die irritatie en het ontbreken van concrete oplossingen ging August op zoek naar een methode om voedselverspilling tegen te gaan. Het resultaat: de gratis app “Afgeprijsd” van NoFoodWasted. NoFoodWasted is in de race voor de LiveWIRE Rising Star. In dit artikel lees je meer over onze oplossing.

Gepubliceerd: 14 August 2015
NoFoodWasted: verdienen met 'ten minste houdbaar tot'

Accenture Innovation Awards interviewde NoFoodWasted over de app Afgeprijsd. Lees hier het volledige interview.

Gepubliceerd: 12 August 2015
Afgeprijsd-app wil landelijke dekking

Landelijke dekking is een mooi doel voor Afgeprijsd. RetailNews heeft hier een mooi artikel over geplaatst.

Gepubliceerd: 23 June 2015
Eindhovense startup NFDWSTD naar Silicon Valley

Op Adformatie is een artikel verschenen over de aankomende trip van August naar Silicon Valley! Lees hier meer over zijn aankomende avontuur.